Гривна с яспис, азурит и нефрит

14.00 лв.

Описание

Гривна с яспис, азурит и нефрит

Ръчно изработена гривна от яспис, азурит и нефрит. Нанизана на ластичен конец.

Азулит – Той е красив тъмносин камък, който стимулира третото око,  засилва интуицията. Името Азурит на персийски означава синьо. Често се използва в бижутерията, тъй като е много красив. Древните гърци и римляни са го използвали за медицински цели.

Смята се, че азуритът помага за лечение на хипертония и скъсява времето за зарастване на костите, помага в борбата с меланхолията, халюцинациите, епилепсията и други заболявания на нервната система. Пречиства кръвта и жлъчката, може да се използва при очни и кожни заболявания.

В Древен Египет висшите жреци с помощта на азурита общували с боговете. В Ирландия, друидите с помощта на азуритени пръчки помагали на хората да изберат своето призвание.  Накитите с азурит помагат за справяне с изблиците на гняв, преодоляване на емоционална възбуда, страх и стрес. Азуритът е бил използван за увеличаване силата на съзнанието и за издигането му до нивото на висшите сили. Според литотерапевтите, азурита носи лечебна енергия на всички нива на нашето битие – от физическото до най-финото.

Нефрит – В китайската традиция нефрита символизира петте добродетели на човечеството: мъдрост, състрадание, справедливост, скромност и кураж. Нефритът е скъпоценен камък, чиято история датира от няколко хиляди години. Маите и ацтеките са вярвали, че това природно чудо може да лекува болести. Вълшебният камък е бил на почит и в китайската култура. Цветовете му варират от различни нюанси на зеленото до бяло, оранжево, жълтеникаво, лилаво, сиво и черно. Най-високоцененият камък от този вид има прозрачен изумрудено зелен нюанс. Нефритената гривна поглъща негативната енергия и защитава лицето, което я носи.

Яспис – той е подхранващ и стабилизиращ камък, засилва волята и дисциплината и ни стимулира да превърнем идеите си в реалност. За него казват, че е е господар на подсъзнателния ум и помага на човек да разбере себе си. Привлича нови приятелства и подновява стари. Въздействието на ясписа е заземяващо, стабилизиращо и хармонизиращо. Основното му качество е спокойствие и дълбока релаксация. Може да се използва за лечение на емоционални травми. Стимулира концентрацията, проницателността и мъдростта. Подпомага красноречието и изважда на повърхността вътрешната и външната красота. Различните му разновидности имат допълнителни енергийни свойства.

Изработка на Happygreen.bg

Можем да направим и гривна или мала с камъни по ваш избор, като вид или цвят.

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.1 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Гривна с яспис, азурит и нефрит“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *