Гривна с розов опал, бял оникс и планински кристал

14.00 лв.

Описание

Гривна с розов опал, бял оникс и кварц

Ръчно изработена гривна от естествени камъни. Нанизана на ластичен конец.

Планински кристал – кристалът е считан за най-мощният камък на планетата. Планинският кристал е майстор лечител и може да се използва при всякакви условия. Подсилва имунната система и балансира тялото.  Силен инструмент за баланс и хармония. Пречиства тялото, подобрява мисловния процес и води към позитивизъм. В миналото е използван като амулет против черна магия.

Оникс –  ониксът е вид халцедон – микрокристален кварц. Близък е до ахата, с изключение на това, че ивиците му са по-скоро прави, отколкото извити.
Ониксът бил любим камък на древните гърци и римляни. Те смятали, че събужда чувството за достойнство. Води към смели начинания. Повишава печалбата. Спомага за постигане на дружеско щастие.Спасява от магии, от прекомерен любовен плам, от беди и опасности. Противодейства на уроки. Пази от долни страсти. Съхранява здравето на притежателя си. Прави го весел и приятен за околните. Ониксът бил считан още за любовен талисман

Опал –  названието на минерала идва от латинската дума opalus, а може би и от санскритската дума upala, което значи „скъпоценен камък”. Опалите са хидрогелни двуокиси на кремния, т.е. опалът е аморфен кварц, съдържащ от 6 до 10% вода. Съществуват повече от сто разновидности на опала в най-различни цветови оттенъци,  които се получават от примеси на желязо, манган, никел и други елементи.

Опалът символизира променливата съдба, стимулират интуицията и вдъхновението. В Индия дори са обожествявали благородните опали, като ги смятали за камъни на любовта, вярата и състраданието. Опалите просветляват ума, прогонват мрачните мисли и страхове.

В древността се смятало, че опалът успокоява нервите, помага при сърдечни заболявания, меланхолия, припадъци, съхранява от бурни страсти, раздразнения, възвръща остротата на зрението и блясъка в очите. В Индия са вярвали, че опалите способстват общуването между хората и подобряват дружеските взаимоотношения.

Астрологично са камъни на Луната и съответстват на знака Риби.

Изработка на Happygreen.bg

Можем да направим и гривна или мала с камъни по ваш избор, като вид или цвят.

Facebooktwitterpinterestmail

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Гривна с розов опал, бял оникс и планински кристал“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.