Гривна с доломит, хематит и жадеит

17.00 лв.

Описание

Красива гривна със син доломит, бледолилав жадеит и хематит

Ръчна изработка. Наниз на ластична корда. Размер на лилавите мъниста 6 мм

Хематитът е минерал с непрозрачен черен, червен или червеникаво-кафяв цвят и ярък метален блясък. Този камък съдържа около 70% желязо. Хематитът в древността е бил известен „камък на магьосниците“. Има защитна функция. Има поверие, че хематитът може да помогне на човек да спечели съдебен процес. Носен като украшение – гривна, медальон, обеци,  хематитът дарява на притежателя си усещане за спонтанност и жизнерадост. Хематитът е известен още и като камъкът на ума, защото помага за заземяването и успокояването. Има благоприятно въздействие за фокусирането на ума, за оригиналното и логическо мислене.

Хематитът е особено удачен за амулет за привличане на пари. Често се използва за гадания и изработка на гадателски руни и махала за радиестезия. Хематитът е известен и с насърчаването на любовните отношения, но най-вече яснотата на емоциите.

Желателно е да се избягва контактът на хематитът с вода – това от една страна ще отслаби неговите магнитни свойства, а от друга може да развали красивия му металически блясък. Хематитът се зарежда и пречиства, когато е поставен в близост до скални кристали. Често хематитът се използва за изчистване на редица други кристали и камъни.

Изработка Happygreen.bg

Изработваме и по поръчка.

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.110 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Гривна с доломит, хематит и жадеит”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *