Гривна от естествени камъни – нефрит, опал

17.00 лв.

Описание

Гривна от нефрит, опал и Буда

Нанизана на ластичен конец.

Опал –  названието на минерала идва от латинската дума opalus, а може би и от санскритската дума upala, което значи „скъпоценен камък”. Опалите са хидрогелни двуокиси на силиция, т.е. опалът е аморфен кварц, съдържащ от 6 до 10% вода. Съществуват повече от сто разновидности на опала в най-различни цветови оттенъци,  които се получават от примеси на желязо, манган, никел и други елементи.

Опалът символизира променливата съдба, стимулират интуицията и вдъхновението. В Индия дори са обожествявали благородните опали, като ги смятали за камъни на любовта, вярата и състраданието. Опалите просветляват ума, прогонват мрачните мисли и страхове.

В древността се смятало, че опалът успокоява нервите, помага при сърдечни заболявания, меланхолия, припадъци, съхранява от бурни страсти, раздразнения, възвръща остротата на зрението и блясъка в очите. В Индия са вярвали, че опалите способстват общуването между хората и подобряват дружеските взаимоотношения.

Астрологично са камъни на Луната и съответстват на знака Риби.

Нефрит – В китайската традиция нефрита символизира петте добродетели на човечеството: мъдрост, състрадание, справедливост, скромност и кураж. Нефритът е скъпоценен камък, чиято история датира от няколко хиляди години. Маите и ацтеките са вярвали, че това природно чудо може да лекува болести. Вълшебният камък е бил на почит и в китайската култура. Цветовете му варират от различни нюанси на зеленото до бяло, оранжево, жълтеникаво, лилаво, сиво и черно. Най-високоцененият камък от този вид има прозрачен изумрудено зелен нюанс. Нефритената гривна поглъща негативната енергия и защитава лицето, което я носи.

Изработка: Happygreen.bg

Можем да направим и гривна или мала с камъни по ваш избор, като вид или цвят.

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.1 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Гривна от естествени камъни – нефрит, опал”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *