Горчица на прах от жълто синапено семе

5.00 лв.

Описание

Горчица на прах 220 гр

Горчицата на прах се получава от смилане на синапени семена (Brassica alba), които са ароматни семена с леко лют вкус, принадлежащи към семейството на кръстоцветните. Ядливи са както семената, така и листата на растението. Името произлиза от латинското „mustum ardems“, което означава „горяща мъст“.

Синапеното семе има над четиридесет разновидности, като жълтите семена са най-меките. Въпреки че произхожда от умерените региони на Европа, културата се отглежда най-широко в Канада след Втората световна война, като французите консумират около 70% от вносът от там.

Жълтите синапени семена обикновено се използват за овкусяване на сосове, салати, зеленчуци, но могат също да бъдат смлени и комбинирани с други съставки, за да се получи популярния вариант на горчица.

Смята се, че употребата на синапено семе идва от Близкия изток и Азия, но също има сведения и за употреба в древна Гърция и Рим, където семената са били смилани на паста (подобно на трапезната горчица, която използваме днес). Горчицата е била и лекарство, ползвана от Хипократ, бащата на медицината.

Горчицата на прах е отличен източник на селен, магнезий и омега-3 мастни киселини. Синапеното семе или горчица на прах,  допринася за намаляване на симптомите на астма и може да помогне за понижаване на кръвното налягане и възстановяване на съня. Съдържа високи нива на фитонутриенти, които също потискат растежа на раковите клетки и се смята, че са особено полезни при лечението на проблеми със стомашно-чревния тракт.

Съдържание: Горчица на прах
Съдържание в 100 гр: 60 Кал
Мазнини 3.34 g
Въглехидрати: 5.83 g
Протеин: 3.74 g
Сол: 0. 11 г
За овкусяване на салати и ястия

Произход: Индия
220 гр

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.25 кг