Описание
Гарам масала индийска подправка
Индийските зеленчукови или месни ястия често включват гарам масала като подправка. В кухнята на Северна Индия гарам масала обикновено е под формата на прах, докато в южната част на страната гарам масала често се оформя като паста с кокосово мляко, оцет или вода. Гарам масала понякога се използва самостоятелно, но може да се смесва и с други подправки.
Гарам масала е смес от смлени подправки, използвани широко в индийската кухня. Подправките за гарам масала обикновено се препичат, за да изведат повече вкус и аромат, и след това се смилат. Думата масала означава „подправка“, а гарам означава „люто“. Гарам масала обаче не е непременно особено пикантна смес. Прахообразната форма обикновено е без глутен.
Съдържа: кориандър, кимион, черен пипер, джинджифил, кардамон, карамфил.
Виж също тикка масала.
100/250 г
Произход: Индия




Отзиви
Все още няма отзиви.