Индийска подправка Гарам масала 100 гр

4.00 лв.

Описание

Гарам масала индийска подправка

Индийските зеленчукови или месни ястия често включват гарам масала като подправка. В кухнята на Северна Индия гарам масала обикновено е под формата на прах, докато в южната част на страната гарам масала често се оформя като паста с кокосово мляко, оцет или вода. Гарам масала понякога се използва самостоятелно, но може да се смесва и с други подправки.

Гарам масала е смес от смлени подправки, използвани широко в индийската кухня. Подправките за гарам масала обикновено се препичат, за да изведат повече вкус и аромат, и след това се смилат. Думата масала  означава „подправка“, а гарам означава „люто“. Гарам масала обаче не е непременно особено пикантна смес. Прахообразната форма обикновено е без глутен.

Съдържа: Дафинов лист, карамфил, джинджифил, кардамон, кимион, кориандър, нигела, канела и синап.

Виж също тикка масала.

100 гр
Произход: ЕС

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.150 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Индийска подправка Гарам масала 100 гр“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *