Индийска подправка Гарам масала 100/250 г

6.00 лв.14.00 лв.

Срок на годност 01.04.2026 г.

Описание

Гарам масала индийска подправка

Индийските зеленчукови или месни ястия често включват гарам масала като подправка. В кухнята на Северна Индия гарам масала обикновено е под формата на прах, докато в южната част на страната гарам масала често се оформя като паста с кокосово мляко, оцет или вода. Гарам масала понякога се използва самостоятелно, но може да се смесва и с други подправки.

Гарам масала е смес от смлени подправки, използвани широко в индийската кухня. Подправките за гарам масала обикновено се препичат, за да изведат повече вкус и аромат, и след това се смилат. Думата масала  означава „подправка“, а гарам означава „люто“. Гарам масала обаче не е непременно особено пикантна смес. Прахообразната форма обикновено е без глутен.

Съдържа: кориандър, кимион, черен пипер, джинджифил, кардамон, карамфил.

Виж също тикка масала.

100/250 г
Произход: Индия

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.150 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Индийска подправка Гарам масала 100/250 г”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *