Фъстък БЪЛГАРСКИ суров реколта 2023

16.00 лв.

Произход: България,  Садово

12 налични

Описание

Суров фъстък български 1 кг

Фъстъците спадат към семейство шушулкови заедно с грах, боб, леща. Съдържат множество полезни хранителни вещества, антиоксиданти и витамини. Регулират кръвната захар. Богати на манган, който има важна роля в усвояването и метаболизма на въглехидратите в организма и регулирането на нивата на кръвната захар.

Те са богати на мононенаситени мастни киселини – олеинова киселина, която допринася за намаляване нивата на холестерол и предпазва от атеросклероза и високо кръвно налягане.

Също така съдържат ресвератрол – антиоксидант, който намалява риска от редица болести. Богати на витамин В3, който е важен за работата на мозъка и засилва паметта. Шепа фъстъци доставя нужното количество фолиева киселина по време на бременност, както и подобрява шансовете ви за забременяване.

Чудесен източник са на витамин Е, желязо, манган, калций, мед, калий, магнезий, цинк. От фъстъците се прави и фъстъчено масло, така любимо на всички американци, но има защо.

Фъстъците предпазват от депресия. Те съдържат триптофан, който участва в процеса на синтезиране на серотонин.

Фъстъците спомагат за образуването на коензим Q10 или CoQ10,  който подобрява работата на сърцето, намалява оксидативния стрес и насърчава разширяването на кръвоносните съдове – ключов фактор за контрола на кръвното налягане.

В допълнение, коензим Q10 може да подсили сърдечните клетки, които имат високи енергийни нужди и са изключително чувствителни към дефицита на този важен антиоксидант.  Коензим 10 или Q10 може да помогне за намаляване на риска от сърдечни заболявания, да помогне при мигрена, при  болестта на Алцхаймер и Паркинсон, за лечение на безплодие, за намаляване на холестерола, за подобряване на физическата дееспособост при мускулна дистрофия, за предотвратяване на диабет,  стимулира имунната система, предпазва сърцето от увреждане, причинено от някои химиотерапевтични лекарства.

Опаковка от 1 кг, реколта 2023 г.
Произход: България,  Садово

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 1.1 кг