Елда, гречка, кафява или зелена 0.5/1кг

5.00 лв.9.00 лв.

Описание

Гречка или елда, кафява или зелена

Разликата между зелена елда и кафява елда – зелената е сурова, кафявата е бланширана.
Кафявата се готви по-бързо, има леко орехов вкус. Зелената изисква по-дълга обработка при готвене и е с по-неутрален вкус.

Елдата е прекрасен източник на енергия и има нисък гликемичен индекс. Проучванията също така показват, че елдата е по-засищаща от други зърнени храни като пшеница и ориз и има пребиотични ползи, които могат да допринесат за цялостното здраве. Пребиотиците подпомагат функцията и растежа на пробиотиците и осигуряват оптимално храносмилане за човека.

Съдържа: протеини, фибри, фосфор и витамин В рибофлавин (В2) и ниацин (В3). Също е отличен източник на магнезий, мед и манган.

Гречката е не само добър източник на протеин по отношение на количеството, тя всъщност съдържащ всичките 9 незаменими аминокиселини, които хората не произвеждат естествено и трябва да консумират чрез храната. Ако имате цьолиакия (непоносимост към глутен), не забравяйте, че елдата е една от многото добри опции за зърнени храни без глутен!

Ползи от елдата:

  • Отличен  източник на висококачествени, лесно смилаеми протеини
  • Заместник на мазнините  – Нишестето от елда може да се използва като заместник на мазнините в преработените храни
  • Нисък гликемичен индекс
  • Помага за храносмилането
  • Не съдържа вредни химикали – при отглеждането й не е необходимо да се използват пестициди или други изкуствени торове
  • Елдата е ефективна при изхвърляне на задържана вода
  • Затопляща храна – подходяща е да се консумира през студените месеци
  • Не съдържа глутен и не е зърно

    Предлагаме и брашно от елда.

0.5 кг или 1 кг.

Произход: Кафявата гречка е от Украйна, зелената от Китай.

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.550 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Елда, гречка, кафява или зелена 0.5/1кг“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *