Червена боровинка сушена 1 кг

18.00 лв.

Няма добавена захар!

Описание

Сушена червена боровинка, произход САЩ.

Червените боровинки са в помощ за предотвратяването на Хеликобактер пилори – инфекция в стомаха, която водят до язви. Те забавят и натрупването на зъбна плака. Този плод е силен антиоксидант, защитавайки клетките от увреждане. Някои лабораторни изследвания показват, че боровинките могат да имат противораково въздействие върху клетките.

Червени боровинки и инфекции на пикочните пътища – Инфекцията на пикочните пътища обикновено се причинява от бактерии или микроби, които са изпаднали в пикочните пътища и се размножават, предизвиквайки зачервяване, подуване и болка. Но има един лесен начин за насърчаване на доброто здраве на пикочните пътища – включването на червена боровинка в хранителния ви режим.
В допълнение, поради висока концентрация на антиоксиданти и други свързани фитонутриенти, боровинките подсигуряват разнообразие от ползи за здравето, особено за здравето на сърцето. Изследванията показват, че боровинките съдържат най-високите концентрации на флавоноиди, които като при червеното вино, могат да подобрят циркулацията и да предотвратят възникването на сърдечно-съдови заболявания.

Консумацията на този плод в големи количества не е препоръчително по време на бременност.

Червените боровинки са пълни с витамин C.

1 кг

Произход: САЩ

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.600 kg