Черен сусам 0.5 кг сусамено семе черно

7.00 лв.

Описание

Черен сусам, черно сусамено семе небелено  0.5 кг

В китайската народна медицина черният сусам е известен като подсилващо средство, подпомагащо укрепването след болест – той възстановява минералния запас, загубен от изтощаването на организма.

  • Черният сусам е леко горчив в резултат на наличието на люспи в него. Той има по-остър  и опушен аромат от белия сусам. Ако го консумирате на паста (тахан) или в по-големи количества може да усетите землисти нотки, както и аромат на горчив шоколад или кафе. Това умело се изпозва от съвремените гурме сладкари и може да го намерите като основна съставка в доста десерти. Най-популярен за западния свят от тези десерти си остава сладолед от черен сусам.

Сусамовите семена са с високо съдържание на протеини, магнезий, мед, калций, манган и други витамини и минерали. Те имат впечатляващ списък от ползи за здравето – полезни са за косата и кожата, подобряват имунитета, могат да помогнат за предотвратяване на рак, подобряват респираторните проблеми и са полезни при диабет. Добавете към салати, картофи или сладки или солени сладкиши.

Подсилват организма, изключителен източник на калций, ако не и най-добрият. Успокояват нервната система, подобряват дихателните функции, вкусни са.

Сусамът е една от храните, които спомагат за образуването на коензим Q10 или CoQ10,  който подобрява работата на сърцето, намалява оксидативния стрес и насърчава разширяването на кръвоносните съдове – ключов фактор за контрола на кръвното налягане.

В допълнение, коензим Q10 може да подсили сърдечните клетки, които имат високи енергийни нужди и са изключително чувствителни към дефицита на този важен антиоксидант.  Коензим 10 или Q10 може да помогне за намаляване на риска от сърдечни заболявания, да помогне при мигрена, при  болестта на Алцхаймер и Паркинсон, за лечение на безплодие, за намаляване на холестерола, за подобряване на физическата дееспособост при мускулна дистрофия, за предотвратяване на диабет,  стимулира имунната система, предпазва сърцето от увреждане, причинено от някои химиотерапевтични лекарства.

Виж също конопено семе.

Произход: Пакистан

Веган и без глутен

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.6 kg