Описание
Био брашно от тапиока 400 г без глутен
Натурален продукт.
Брашното от тапиока е бяло нишестено брашно, което има лек сладникъв вкус. Това брашно от тапиока е алтернатива на традиционните пшенични брашна и има различни приложения в печивата. И се произвежда от нишестето, извлечено от южноамериканското растение маниока.
Брашното може да се ползва в рецепти без глутен и подобрява текстурата на печените изделия.
Тапиоката помага за добавяне на хрупкавост на печивата, както и е чудесен сгъстител в сосове, пайове и супи, тъй като не съдържа отличим вкус или мирис.
Може да се използва и за заместване на царевичното нишесте (използвайте 2 супени лъжици брашно от тапиока за всяка 1 супена лъжица царевично нишесте).
Може да се ползва и в комбинация с други безглутенови брашна. Предлагаме и брашно от нахут без глутен.
Отличен източник на калций.
Произход Виетнам/Камбоджа



