Описание
Копривата на прах е отличен източник на белтъци и влакнини от растителен произход. Копривата е изцяло биологично отгледана в екологично чисти райони на България.
Употреба: Можете да добавите 15g (2 супени лъжици) коприва на прах към супи, сосове, смутита и дресинги.
Копривата е мощно противовъзпалително средство. Копривата, по съдържание на желязо, гони върховете на класациите. Структурата на желязната решетка е много близо до естествената решетка на хемоглобина, затова копривата е идеалното антианемично средство. Като зеленолистно растение, тя има много хлорофил, фолиева киселина, магнезий и калий.
Копривата е много богата на белтъчини от растителен произход, тя може да се мери с кълновете, а кардинално – с яйцата и месото, но е далеч по-лесно усвояема от тях, затова печели в това съревнование. Едно от най- големите оръжия на копривата е високото съдържание на витамин С в нея.
Освен че притежава съставки, които подпомагат възпалителния отговор, копривата е богата на хранителни вещества, важни за здравето на ставите. Някои от тях (като борон/бор/, силиций, калций, витамин C и витамин K) участват в структурата и допринасят за здравината, докато други (като селен и витамин Е) осигуряват антиоксидантната защита срещу свободните радикали, които могат сериозно да увредят здравето на ставите.
Съставки: 100% коприва на прах* Предлагаме и спанак на прах.
*био сертифициран продукт
Хранителна стойност за 100 g:
Мазнини 3,9 – от които наситени мастни киселини 0,7g
Въглехидрати 25,6 g – от които захари 19,2 g
Белтъци 30,9 g
Влакнини 23,8 g
Сол 0.095 g
Произход: България