Ацерола на прах естествен витамин С 75 г

18.00 лв.

1 налични

Описание

Ацерола на прах

Витамин C е един от най-мощните антиоксиданти и е нужен ежедневно.

Ацерола на прах съдържа изкючително голямо количество витамин С и кверцетин – два мощни антиоксиданта, които имат редица здравословни ползи. Антиоксидантите неутрализират ефектите на свободните радикали и токсините, които причиняват клетъчни увреждания и водят до редица заболявания. Ацеролата стимулира имунната система, за да се пребори с болестите.

Има леко кисел вкус, може да се добави в смутита, сокове или да се направи напитка, може леко да се подслади с агаве или мед.

Ацеролата (Malpighia punicifolia) е черешоподобен плод, нарича се още  барбадосова вишна, тропическа вишна или пуерториканска череша.

 • Ацеролата произлиза от полуостров Юкатан в Мексико. Плодът съдържа най-концентрираният натурален източник на витамин C, сто пъти по-голям от съдържанието в портокалите. Ацеролата е и добър източник и на витамин А (бета-каротин).
 • Витамин С и кверцетин имат анти-канцерогенни свойства, действат благоприятно за нормализиране на кръвната захар. Нормалните нива на кръвна захар водят до регулиране на инсулина. Ацеролата помага за образуването на червените кръвни клетки.
 • Това е естествен хелатиращ агент (свързва молекули и ги изхвърля от организма), който предпазва от неблагоприятното въздействие на замърсителите на околната среда и други дразнители.
 • Предпазва от вредните въздействия на радиацията и тежките метали.
 • Има противовъзпалително действие и помага при предотвратяване на симптоми на повишена температура и настинка.
 • Има противогъбично действие и предотвратява появата на гъбични заболявания и инфекции на кожата.
 • Ацерола на прах има доказани ползи в борбата с ревматизма и артрита.
 • Помага за укрепване на костите в резултат на съдържанието на калций и в борбата с втвърдяване при артрита.
 • Ацеролата помага за подобряване на кръвообращението и има положително въздействие върху ставите, като по този начин води до предотвратяване на ревматизма.
 • Като цяло помага за поддържане на общото добро състояние на костната система.
 • Може да бъде използвана за насърчаване на съсирването на кръвта, подпомага по-бързото зарастване на рани и натъртвания.
 • Това спомага за образуване на колаген, който е основна структура на кожата и основна съединителна тъкан.

Ацеролата на прах се използва в много локални мехлеми и лекарствени кремове. Съдържащият се в ацеролата натурален витамин С може да помогне при образуването на колаген и фиброзна тъкан, които са основни съставни части на кожата.

Ацеролата стимулира растежа на кожните клетки, поради което е отлично средство за лечение на рани и белези. Ацеролата на прах може да блокира производството на меланин, което подобрява и заздравява кожата.

Съставки: 80% ацерола* и 20% малтодекстрин

100% веган продукт, произведен натурален витамин С от ацерола на прах от плодове на ацерола, изсушен чрез замразяване.

Произход: :  Бразилия

Предлагаме и цинк спирулина и ацерола на капсули, съдържание на 1 капсула: 0,7 мг цинк и 28 мг витамин С

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.100 kg